Schepen

“Spes Mea”

Dit moederschip van de bluescruise vloot is een zeetjalk uit 1902 die een prachtig onderkomen biedt aan maximaal 20 gasten. We zeilen ermee op de Waddenzee en het IJsselmeer. Deze boot kan men huren voor een onvergetelijke zeiltocht naar bijv. de eilanden van Friesland, waarbij zeilervaring niet nodig is. De schipper en maat maken u vertrouwd met het zeilschip. Aan dek staat één mast waarlangs de zeilen gehesen worden. In het ruim bevindt zich de uitstekende accommodatie. Met deze platbodem, die deel uitmaakt van de zg. “bruine vloot”, vieren jaarlijks velen hun vakantie om naar de waddeneilanden en de ijsselmeersteden te varen; een zeilvakantie dus. Men kan het schip huren voor een 7-daagse, een midweek, een weekend of een dag zeiltocht met als starthaven Harlingen. Zeer geschikt voor werkweken, schoolreizen, personeelsreizen, familie, verenigingen. Maar we bieden ook veel reizen aan voor opstappers waaronder deze Bluescruise.

Naar de website. (website vd Spes Mea)

Naar de website (website vd Wadzeilers, zeilreizen voor opstappers)

“Lotus”

1 mast tjalk Lotus. Dit is werkelijk een super schip! Eigenaar Olaf Busser heeft zijn schip in de winter van 2008/2009 volledig verbouwd. De nieuwe indeling zou in 1e instantie 6×2 en 2×4 personen hutten worden.
Maar de indeling is nog meer verbeterd. De definitieve indeling is geworden 8 x 2 en 1 x 4 personen hutten.

De Lotus is nu een echt 4 sterren schip.  Er zijn 2 ruime douches en 2 wc’s. Het is Olaf toevertrouwd dat alles zeer mooi en luxe ingericht is.
In het ruime dagverblijf, komt naast de volledig ingerichte keuken, uiteraard een bar met biertap.

De Lotus ligt in de winterperiode in Amsterdam. Dan maakt het schip tochten vanuit Amsterdam en kan het gebruikt worden als hotelschip.

Afbeeldingsresultaat voor zeilschip lotusAfbeeldingsresultaat voor zeilschip lotus

 

“Store Bealt”

Nieuw in de bluescruise vloot is dit enorme schip. In 1928 is de Store Baelt gebouwd als motorkustvaarder met hulpzeil onder de naam Drittura. Zij heeft voornamelijk vracht vervoerd over de Noord- en Oostzee en soms ook op de Atlantische Oceaan. In 1969 is zij als sportvisser in gebruik genomen en in 1994 is ze na ombouw voor charter in de in zeilende passagiersvaart verder gegaan en werd ze omgedoopt in Z.P.S “Store Baelt”.

Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog was de – toen nog – Drittura op zee. Zij heeft tijdens de oorlog voor de geallieerden vracht vervoerd. In 1944 heeft ze meegedaan aan operatie “Neptune” als zgn “balloon vessel”;  ballonnen aan lange kabels aan het dek moesten de stranden van Normandie tijdens D-day beschermen tegen duikbommenwerpers. Na de landing in Normandië heeft ze duizenden manschappen en materieel vervoerd van Engeland naar het strijdtoneel op het vasteland.

Afbeeldingsresultaat voor Store baelt schip

“Mars”

Een grote boot in de bluescruise vloot. Het is een 2 mast zeillogger uit 1924 en omgebouwd zodat er 34 cruisers op mee kunnen. Wij vinden 30 echter wel genoeg. Het schip is slim ingericht door de eigenaar Jan Veldhuis. Het heeft 2 verdiepingen: beneden 13 hutten met sanitair en boven de salon met kombuis. Het schip wordt gevaren door Mark.

 

 

 

 

 

 

 

“Frans Horjus”

Deze mooie klipper heeft een lange geschiedenis. In 1904 werd dit zeilschip te water gelaten en transporteerde goederen, langs de Noordzee kust,naar België en Duitsland. In 1950 zijn de masten verwijderd en werd er een sterke motor ingebouwd. In de zomer van 1997 heeft de nieuwe eigenaar het schip weer omgebouw dtot zeilschip.

Vanuit de salon heeft u een prachtig uitzicht over het water. De grote keuken is zeer geschikt voor het bereiden van heerlijke maaltijden, en in het gezellige dagverblijf  is het goed toeven.

Het schip beschikt over 28 slaapplaatsen, ondergebracht in 12 royale slaapcabines.

 

Afbeeldingsresultaat voor frans horjus