Schepen

Schepen 2023

‘Spes Mea’

Dit moederschip van de Bluescruise vloot is een zeetjalk uit 1902 die een prachtig onderkomen biedt aan maximaal 20 gasten. We zeilen ermee op de Waddenzee en het IJsselmeer. Deze boot kan men huren voor een onvergetelijke zeiltocht naar bijv. de eilanden van Friesland, waarbij zeilervaring niet nodig is. De schipper en maat maken u vertrouwd met het zeilschip.

Aan dek staat één mast waarlangs de zeilen gehesen worden. In het ruim bevindt zich de uitstekende accommodatie. Met deze platbodem, die deel uitmaakt van de zgn. “bruine vloot”, vieren jaarlijks velen hun vakantie om naar de Waddeneilanden en de IJsselmeersteden te varen; een zeilvakantie dus. Men kan het schip huren voor een 7-daagse, een midweek, een weekend of een dag zeiltocht met als starthaven Harlingen. Zeer geschikt voor werkweken, schoolreizen, personeelsreizen, familie, verenigingen. Maar we bieden ook veel reizen aan voor opstappers waaronder deze Bluescruise.

Spes Mea zeilcharter

Wadzeilers, zeilreizen voor opstappers

 

 

 

 

 

 

 

“Mars”

Een grote boot in de bluescruise vloot. Het is een 2 mast zeillogger uit 1924 en omgebouwd zodat er 34 cruisers op mee kunnen. Wij vinden 30 echter wel genoeg. Het schip is slim ingericht door de eigenaar Jan Veldhuis. Het heeft 2 verdiepingen: beneden 13 hutten met sanitair en boven de salon met kombuis. Hier worden doorgaans ’s nachts de gehaktballen op geserveerd.

 

“De Mermaid”

Deze mooie klipper heeft een lange geschiedenis. In 1904 werd dit zeilschip te water gelaten en transporteerde goederen, langs de Noordzee kust,naar België en Duitsland. In 1950 zijn de masten verwijderd en werd er een sterke motor ingebouwd. In de zomer van 1997 heeft de nieuwe eigenaar het schip weer omgebouw tot zeilschip.

Het schip beschikt over 28 slaapplaatsen, ondergebracht in 12 royale slaapcabines.

 

 

 

 

 

 

 

“Larus”

Deze op de Spes Mea lijkende tjalk is de vaste ‘buurman’ in de Zuiderhaven. Volgens mij heeft ze nog Bluescruise gemist. Dat wil Schipper Tom ook niet.

 

“Suydersee”

Dit is geen mooie tjalk, het is een mooie klipper. Met 34 bluescruisers zeilt de schipper ons graag naar Terschelling.

 

“Wilhelmina”

Nog een klipper in de bluescruisevloot. Schipper/eigenaar Harriët Stalman zorgt ervoor dat alle 25 gasten over een prachtig schip kunenn beschikken.

“Margot”

Een comfortabel schip met 15 tweepersoons hutten. Ze was al eens eerder mee met de bluescruise.

“Jeppe van Schier”

Nieuw in onze vloot. Pieter Teensma houdt van muziek. Hoewel het niet persé blues is reageerde hij enthousiast toen we zijn schip boekten voor dit weekend.

“Schip 9??”

Alle 200 plaatsen zijn geboekt. Mocht je toch meewillen dan kun je op de reservelijst. De ervaring leert dat er altijd wel een annulering is en dan kun je alsnog mee. Wordt de reservelijst lang genoeg om een 9e boot te boeken, dan doen we dat. Reservelijst: e-mail naar info@bluescruise.nl