De Bluescruise – wat is dat?

De Bluescruise? Wat is dat?
De Bluescruise is een jaarlijks terugkerend festivalweekend met de unieke combinatie van zeilen en blues/rootsmuziek. De gasten zeilen en overnachten op historische zeilschepen. Ook de muzikanten slapen aan boord. Zowel in vertrekplaats Harlingen als op Terschelling is er een avondvullend programma met veel blues en rootsmuziek. Kortom: overdag zeilen op de Waddenzee, en ’s avonds genieten van live muziek.

 

Hoe werkt het precies?
Vrijdagavond word 
je ontvangen aan boord van je schip door de schipper en een vrijwilliger van de organisatie. Na het inschepen klinken meteen al de eerste bluestonen vanuit grand café Brouwdok, pal aan de kade. De gehele avond werken diverse blues- en rockbands zich in het zweet op meerdere locaties in Harlingen.

Zaterdagochtend na het ontbijt zet de schipper koers naar het eiland Terschelling. Niet alleen de gasten, ook de muzikanten zeilen mee. Als je geluk hebt, pakken ze aan boord een instrument tevoorschijn voor een mini-bootconcert. Na een prachtige zeildag op de Waddenzee meert de schipper af in de haven van het dorp West-Terschelling, waar we opnieuw een kroegentocht met live muziek beleven. ‘s Zondags zeilen we weer terug naar Harlingen. 

Wil je weten hoe zo’n zeetjalk eruitziet, kijk dan op: www.spesmea.nl

Wat zeggen de deelnemers?
De Bluescruise belevenis is moeilijk uit te leggen. Vaak horen we Bluescruisers en bands achteraf zeggen dat het nóg leuker is dan ze hadden verwacht. Je maakt nieuwe vrienden die je eenmaal per jaar ziet. Het is een combinatie van een weekend vol live muziek, slap ouwehoeren, een biertje in de kroeg, en tussendoor lekker je hoofd leeg laten waaien op de Waddenzee. Je moet het meemaken om te begrijpen.

Klinkt leuk allemaal, maarreh wat kost dat?

Om mee te gaan met de Bluescruise betaal je een all-in prijs van ca. € 250,- p.p. In de prijs zijn inbegrepen: 2 overnachtingen, bedlinnen (dekbed) en maaltijden (2 x ontbijt, 2 x lunch en 1x diner) aan boord van je schip, havengeld en toeristenbelasting. Verder zijn de algemene voorwaarden van de BBZ/TCN van toepassing. Er is geen kok aan boord. De maaltijden worden klaargemaakt door de deelnemers zelf, op basis van vrijwilligheid.

 

 

VEEL GESTELDE VRAGEN

Moet ik zelf kunnen zeilen?
Zeilervaring is niet nodig; er is ervaren bemanning aan boord. Vóór het uitvaren krijgen alle opvarenden een instructie. Iedereen mag meehelpen met de bediening van de zeilen, maar je mag ook gewoon genieten van het uitzicht en de gezelligheid aan boord. 

Wat moet ik meenemen?
Je blues-outfit natuurlijk! Voor aan boord: handdoek, toiletspullen, schoenen met rubber zool, water- en winddichte kleding (er komt wel eens wat buiswater over). Verder: wat jezelf nodig vindt. Doe je bagage in een weekendtas, want koffers nemen veel ruimte in.

Hoe kom ik bij de schepen?
De schepen liggen afgemeerd aan de kade naast Brouwerij Brouwdok aan de Nieuwe Willemskade nr 8 te Harlingen.

Met de auto
Als je uit zuidelijke richting (A7) komt: Op de N31 richting Harlingen kom je de afslag Kimswerd tegen; neem die afslag. Je komt bij een kleine rotonde; ga hier linksaf, onder het viaduct door. Meteen na het viaduct rechtsaf. Je rijdt nu langs de dijk op een parallelweg van de N31. Als je de bebouwde kom inrijdt neem je de eerste afslag links, daarna direct rechts. Je rijdt nu het haventerrrein op. Daar is het! Je bent er al!!

Als je uit oostelijke richting komt: op de A31 rijdend neem je de afslag Harlingen-Havens. Bij de veerbootterminal (aan de rechterkant) van Doeksen volg je de weg over een brug. Na de brug sla je rechtsaf. Je komt over een 2e brug, dan rechtdoor. Je rijdt na een bochtje naar links langs de stormvloed keermuur. Je gaat dan de eerste mogelijkheid rechts over de spoorwegovergang. Dan weer rechts. Rijd een stukje door, en daar zie je de schepen al liggen! Dat viel mee!

Navigatie: Het Brouwdok, Nieuwe Willemskade 8, 8862 RZ Harlingen.

Met de trein
Stap uit op station Harlingen Haven. Loop onder de keermuur door of er overheen. Aan de zeekant van Harlingen liggen de schepen. Ongeveer 500 meter lopen.

Waar kan ik parkeren?
Als je meerdere reizigers in de auto hebt, rij dan eerst naar de schepen. Daar kunnen je medereizigers uitstappen en de bagage aan boord brengen, of bij café Brouwdok naar binnen wandelen. De auto kun je kwijt op het parkeerterrein van de bruine vloot. Die bevindt zich op loopafstand aan de Westerzeedijk 9, tussen de Aldi en de brandweerkazerne. 

 

Heb je een vraag?