Informatie

Wat is de Bluescruise?
De bluescruise is een weekend-zeiltocht naar Terschelling met bluesmuzikanten en bluesliefhebbers. De zeiltocht wordt gevaren met historische zeilschepen, gebouwd rond het jaar 1900. Vrijdagavond gaat men aan boord waar men tevens de nacht zal doorbrengen. ’Aan het begin van de avond, als iedereen gaat inschepen klinkt de eerste blues al in het Brouwdok. Avonds spelen de bands in horecagelegenheden in Harlingen. Zaterdagmorgen zal er, na het ontbijt en een korte zeilinstructie, koers gezet worden naar het eiland. Zeilervaring is niet nodig; er is ervaren bemanning aan boord. Na een prachtige zeildag op het Wad meren de schepen af in haven. Na de avondmaaltijd treden de bands op in het dorp West-Terschelling. ‘s Zondags zeilen we weer terug naar Harlingen. Als je wilt weten hoe zo’n zeetjalk er van binnen en buiten uitziet kijk dan op: www.spesmea.nl

Wat kost de Bluescruise?
Om mee te kunnen met de bluescruise ben je € 210,- p.p. kwijt. In deze prijs zijn inbegrepen 2 overnachtingen, maaltijden, alle fris en zwakalcoholische dranken aan boord van het schip waar je op zit en havengelden en toeristenbelasting. Verder zijn de algemene voorwaarden van de BBZ/TCN van toepassing.

Wat moet je zelf meenemen?
Slaapzak (dekbed huren kan ook maar matrashoes, kussen + sloop zijn aanwezig), handdoek(-en), toiletspullen, schoenen met rubber zool, water- en winddichte kleding (er komt wel eens wat buiswater over). Je favoriete blues cd. Verder: wat jezelf nodig vindt. Doe je bagage in een weekendtas o.i.d., koffers nemen veel ruimte in.

Hoe kom ik in godsnaam bij de schepen?

Met de auto
De schepen liggen afgemeerd voor Brouwerij Brouwdok aan de Nieuwe Willemskade nr 8 te Harlingen.
Als je uit zuidelijke richting (A7) komt ga je als volgt: op de N31 richting Harlingen rijdend kom je de afslag Kimswerd tegen, neem de afslag, je komt bij een kleine rotonde. Ga linksaf op de rotonde, onder het viaduct door. Dan rechtsaf. Je rijdt nu langs de dijk op een parallelweg van de N31. Als je de bebouwde kom inrijdt neem je de eerste afslag links, daarna direct rechts, je rijdt nu het haventerrrein op. Daar is het! Je bent er!!

Als je uit oostelijke richting komt ga je als volgt: op de A31 rijdend neem je de afslag Harlingen-Havens. Bij de veerbootterminal (aan de rechterkant) van Doeksen volg je de weg. Je gaat over een brug, na de brug rechts. Je komt over de 2e brug, dan rechtdoor. Je rijdt na een bochtje naar links langs de stormvloed keermuur. Je gaat dan de eerste mogelijkheid rechts over de spoorwegovergang. Dan weer rechts. Rijd een stukje door, je ziet nu de schepen liggen aan de zeezijde.

Navigatie: Harlingen, Nieuwe Willemshaven 8. Brouwdok.

Parkeren:

Als je mede reizigers in de auto hebt rijd dan naar de schepen. Daar kunnen de medereizigers uitstappen met bagage en aan boord gaan of bij Brouwdok naar binnen wandelen. De auto kan direct naar het parkeerterrein. Er rijden vanaf 19 uur pendelbusjes om de chauffeurs weer terug naar de haven te brengen.

Trein
Stap uit op station Harlingen Haven. Loop onder de keermuur door of er overheen. Aan de zeekant van Harlingen liggen de schepen. Ongeveer 500 meter lopen.