Zeer geslaagde editie Bluescruise 2018

 

Bluescruise Logo

De Bluescruise 2018 gaat de boeken in als de grootste Bluescruise ooit. Tot u toe dan. En het was bovendien een zeer geslaagde editie.

Met 145 bluescruisers, 6 platbodems en 4 bands heeft het zeilend bluesfestival van 28 tot en met 30 september plaatsgevonden.

Op vrijdagavond was de ontvangst in Het Brouwdok in Harlingen waar Mr. Boogie Woogie de bluescruisers ontving met zijn opzwepende spel. De eerste voetjes gingen dan ook gelijk al van de vloer. Daarna was vanaf 22:00 uur café de Lichtboei in Harlingen de feestlocatie. Achtereenvolgens Blue Brew, The Veldman Brothers en GG and the Cruisers toverden de Lichtboei om tot een stampende en dampende feestzaal vol bluesliefhebbers.

Na een midnight snack in de vorm van een heerlijke gehaktbal en een kort nachtje slaap werd er zaterdagochtend om 10:00 uur koers gezet richting Terschelling. De Bluescruise armada zeilde onder een herfstzonnetje en een zacht briesje over het prachtige wad naar de haven van West-Terschelling.

De piano van Mr. Boogie Woogie werd buiten voor café het Zwaantje geplaatst en de straat stond gelijk vol met swingend publiek. Wat een feestje!

Na een heerlijke BBQ bij de schepen was het de beurt aan Blue Brew om in Grandcafé Het Raadhuis hun kunsten te vertonen. Deze topmuzikanten spelen de blues met hart en ziel. Volgens een van de bezoekers met een aardappel in zijn keel “moeten deze jongens wel een goede opleiding hebben genoten en hebben ze wel potentie”. Geen idee of ze een opleiding hebben genoten. Potentie heb je nodig om goed te worden en wat ons betreft zijn deze mannen al verschrikkelijk goed.

Wie op zaterdagavond een rustig dineetje bij Grandcafé Zeezicht had geboekt kwam van een koude kermis thuis. Vanaf 21 uur uur werd dit eet-ablissement bevolkt door een swingende menigte. Terwijl de laatste spare-ribs en sorbets nog werden geserveerd begonnen GG and the Cruisers aan hun show. Bij de blues van deze mannen is het onmogelijk om stil te blijven staan. De contrabas deed een aantal flessen achter de bar van de plank afvallen. De bediening kon nog net op tijd de andere flessen redden. Van dansen wordt je dorstig dus die flessen waren allemaal hard nodig om iedereen in het uitpuilende café van drankjes te voorzien.

De Braskoer heet tegenwoordig De Bras Wine & Dine. Toen we ’s middags de instrumenten kwamen brengen was het nog een sfeervol restaurant. Wat een contrast met de avond. De Bras was omgetoverd tot een prachtige zaal. Op het podium The Veldman Brothers. Deze topact uit de Nederlandse blues-scene speelde alsof hun leven er vanaf hing. Wat een energie! Het rustige restaurant van die middag was niet meer te herkennen. Wat een feestje hebben The Veldman Brothers ons gegeven.

Na weer een kort nachtje werden we zondag nog getrakteerd op een prachtige zonnige zeildag terug naar Harlingen.

We kijken terug op een geweldige evenement en er is dan ook geen enkele reden om deze traditie niet voort te gaan zetten: de Bluescruise 2019 is van 27 tot en met 30 september 2019.

De inschrijving is geopend!