Geslaagde Bluescruise 2015

De Bluescruise 2015 zit er weer op. Het was een geweldige editie met super bands, fantastisch weer en gezellige bluescruisers.

Op vrijdagavond waren de optredens in de Lichtboei in Harlingen. Achtereenvolgens gaven GG and the cruisers, The Trutones and 12 BG acte de présence. Een grote afwisseling van blues stijlen.

Terug op de schepen werd er tot in de kleine uurtjes nagepraat en geborreld.

Zaterdagochtend scheen het zonnetje volop. Helaas was er niet veel wind maar het beloofde een mooie dag te worden. De Bluescruise vloot bestond dit jaar uit 5 schepen, die gezamenlijk de haven van Harlingen verlieten.

Na een zonnige dag en (bewust én onbewust) droogvallen van sommige schepen kwamen we aan het einde van de middag op Terschelling aan.

Het menu van die avond bestond uit blueswraps met trending toppings. Een geslaagde maaltijd waar we ook de volgende dag nog plezier van hadden met dank aan de kidneybonen!

Op zaterdagavond waren de bands verdeeld over twee locaties. GG and the cruisers speelden in de Ke Rijf bar en in de Braskoer speelden The Trutones gevolgd door het één na laatste optreden van 12BG! Na 12 jaar heeft deze band besloten te stoppen. We hopen ze in de toekomst nog eens te kunnen strikken als gelegenheidsband voor de Bluescruise. Ze zijn vele jaren mee geweest en wat ons betreft hopelijk niet voor het laatst.

Na een rustige zeildag terug naar Harlingen was het tijd om afscheid te nemen. Iedereen kijkt terug op een zeer geslaagde Bluescruise en gaf aan volgend jaar weer mee te willen.

Dan zit er voor ons als organisatie dus niks anders op dan ook in 2016 weer de Bluescruise te gaan organiseren. Van 23 t/m 25 september vindt de Bluescruise 2016 plaats. De eerste inschrijvingen zijn zelfs als binnen!

 

Be the first to leave a reply

Geef een reactie